Przepis na pączki dla psów

przez Alicja Olkowska

Nadchodzi tłusty czwartek – dzień pączków, faworków i szeroko pojętego jedzenia, które definitywnie nie nadaje się do konsumpcji przez psy. Drożdże, cukier i różne sztuczne substancje zawarte w pączkach zdecydowanie nie służą czworonogom… nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby podzielić się z pupilem specjalnie przygotowanymi pączkami dla psów!

Pączki dla psów

Liczba porcji: 17 Czas przygotowania:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Składniki

3 szklanki mąki orkiszowej

2 jajka

2 łyżki masła orzechowego

2 łyżki miodu

¼ szklanki wody

Pół banana

Przygotowanie

W misce lub garnku rozdrobnij banana na papkę. Następnie ubij jajka i dodaj mąkę, masło orzechowe, miód oraz wodę.

Miksuj ciasto aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeżeli masa jest zbyt lepka, dosyp mąki - jeśli zbyt sucha, dolej wody.

Z przygotowanego ciasta uformuj kulki (nie muszą być duże, średnicy mniej więcej 3 cm - urosną podczas pieczenia). Ułóż je na posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia blasze.

Piecz wypieki w temperaturze 190°C przez 40 minut. Po wyjęciu poczekaj, aż ostygną, i delektuj się pączkami wraz ze swoim pupilem. 😉

1 komentarz

Podobne wpisy

1 komentarz

Marika Kołodziejczyk 5 marca 2021 - 14:37

Naprawdę można podać ciasto z takich składników psu? Nigdy bym na to nie wpadła

Odpowiedz

Skomentuj