Nadchodzi tłusty czwartek – dzień pączków, faworków i szeroko pojętego jedzenia, które definitywnie nie nadaje się do konsumpcji przez psy. Drożdże, cukier i różne sztuczne substancje zawarte w pączkach zdecydowanie nie służą czworonogom… nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby podzielić się z pupilem specjalnie przygotowanymi pączkami dla psów!
3 szklanki mąki orkiszowej 2 jajka 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżki miodu ¼ szklanki wody Pół banana W misce lub garnku rozdrobnij banana na papkę. Następnie ubij jajka i dodaj mąkę, masło orzechowe, miód oraz wodę. Miksuj ciasto aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeżeli masa jest zbyt lepka, dosyp mąki - jeśli zbyt sucha, dolej wody. Z przygotowanego ciasta uformuj kulki (nie muszą być duże, średnicy mniej więcej 3 cm - urosną podczas pieczenia). Ułóż je na posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piecz wypieki w temperaturze 190°C przez 40 minut. Po wyjęciu poczekaj, aż ostygną, i delektuj się pączkami wraz ze swoim pupilem. 😉Składniki
Przygotowanie
2 komentarze
Naprawdę można podać ciasto z takich składników psu? Nigdy bym na to nie wpadła
Owszem, można 🙂 przepisy dla psów potrafią być naprawdę kreatywne!