Święta wielkanocne są pełne smakołyków, ciast, ciasteczek i wszelkich innych rzeczy przeznaczonych do konsumpcji dla ludzi, niekoniecznie jednak dla psów. Jednym z najpopularniejszych przysmaków na wielkanocnym stole jej babka wielkanocna – zwykle składająca się ze składników szkodliwych dla czworonogów, jednak możesz wykonać ją w mięsnej, psiej wersji.
800 g mięsa mielonego
30 dag wątróbki wieprzowej
2 jajka
Masło
1 łyżeczka Oregano
Jajka rozbić. Żółtka i białka przełożyć do miseczki, zaś skorupkę zetrzeć w drobny mak.
Mięso zmieszać wraz z wątróbką, żółtkami, białkami, startą skorupką i oregano. Dodać 50 g masła. Wszystko wymieszać na jednolitą masę. Umieścić w formie na babkę i piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę.
2 komentarze
Niejeden psiak będzie z takiej babki zadowolony, nie tylko w okresie Wielkanocy.
Z pewnością! 🙂